ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ & ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ

tarahtiko

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Οι αντικαθεστωτικοί γίνονται ρυθμιστές της κατάστασης στην Λιβύη

Οι συμμαχικές δυνάμεις που μετέχουν στην επιχείρηση " Αυγή της Οδύσσειας ", για την εφαρμογή του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, στη Λιβύη, έπληξαν δύο εγκαταστάσεις με ραντάρ της Λιβυκής αεράμυνας, που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο των δυνάμεων του Μουαμάρ Καντάφι,στα ανατολικά της χώρας κοντά στην πόλη της Βεγγάζης, αργά τη...


νύχτα της Δευτέρας, όπως μετέδωσε το Αλ Τζαζίρα.Οι αντικαθεστωτικοί που βρίσκονταν ένα βήμα πριν από τη συντριβή τους, προάγονται, πλέον σε ρυθμιστές της κατάστασης καθώς από την έκβαση των συγκρούσεών τους με το στρατό του συνταγματάρχη Καντάφι θα κριθεί το μέλλον της χώρας τους.

Η βρετανική κυβέρνηση έλαβε την έγκριση από τη συντριπτική πλειοψηφία του κοινοβουλίου τη Δευτέρα, για τις ενέργειες αλλά και το ρόλο της, στο πλαίσιο της επιχείρησης, της διεθνούς συμμαχίας κρατών, για την επιβολή ζώνης απαγόρευσης των πτήσεων πάνω από τη Λιβύη. "Δεν θέλουμε άλλο ένα Ιράκ" δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον. "Θέλουμε να προστατεύσουμε τους αμάχους και να δώσουμε στο λιβυκό λαό το δικαίωμα να καθορίσει αυτός τη μοίρα του". Από 60 έως και 100 αεροσκάφη είναι έτοιμες να υποδεχτούν τα επόμενα 24ωρα οι ελληνικές αεροπορικές βάσεις της Σούδας, της Ανδραβίδας και του Άκτιου! Η Ελλάδα θα αποτελέσει έναν από τους βασικούς πυλώνες των αεροπορικών επιδρομών στη Λιβύη, οι οποίες "ενδέχεται να διαρκέσουν ακόμη και τρεις μήνες"..
http://www.trelokouneli.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...