ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ & ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ

tarahtiko

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Τα Ανεξήγητα Μυστήρια Των Κρυστάλλινων Κρανίων





crystal-skullΣτην καινούργια ταινία Ιντιάνα Τζόουνς, που θα παιχτεί προσεχώς στους κινηματογράφους, αναδεικνύεται μια από τις πιο αινιγματικές κατηγορίες κατασκευασμάτων, γνωστή στους αρχαιολόγους ως κρυστάλλινα κρανία. Τα κρυστάλλινα κρανία πρωτοεμφανίστηκαν  τον 19ο αιώνα και οι ειδικοί θεωρούν ότι προέρχονται από τους αρχαίους πολιτισμούς της Κεντρικής Αμερικής.
Η Jane Maclaren Walsh, ανθρωπολόγος στο ινστιτούτο Smithsonian στην Ουάσινγκτον, μοιράζεται τις δικές της γνώσεις πάνω σε αυτό το θέμα, το οποίο ενέπνευσε και την ταινία Ιντιάνα Τζόουνς, το βασίλειο του Κρυστάλλινου Κρανίου.
Με αφορμή ένα κρυστάλλινο κρανίο που στάλθηκε ως δωρεά στο ινστιτούτο Smithsonian, πριν από 16 χρόνια, ανοίχτηκε ο δρόμος για μια εκτενή έρευνα και μελέτη πάνω στην ιστορία των  προ- Κολομβιανών αυτών κατασκευασμάτων.
Πέρα από την ακαδημαϊκή διερεύνηση τους, τα κρυστάλλινα κρανία, εξάπτουν και την λαϊκή φαντασία γιατί αποπνέουν μυστήριο. Οι θεωρίες για την προέλευσή τους αφθονούν. Κάποιοι πιστεύουν ότι είναι χειροτεχνήματα των Μάγια ή των Αζτέκων, κάποιοι άλλοι επιμένουν ότι δημιουργήθηκαν σε μια βυθισμένη πλέον ήπειρο ή σε έναν απομακρυσμένο γαλαξία. Αυτά τα κατασκευάσματα συζητιούνται πλέον σε διάφορους αποκρυφιστικούς ιστοχώρους στο διαδίκτυο και με την αρωγή της ταινίας Ιντιάνα Τζόουνς τείνουν να γίνουν διάσημα. Οι λεπτομέρειες του σεναρίου κρατιούνται κρυφές, αλλά διαδικτυακές φήμες λένε ότι το κρυστάλλινο κρανίο του τίτλου της ταινίας είναι δημιουργημένο από εξωγήινους.
Αυτά τα εξωτικά γλυπτά συνήθως αποδίδονται στους προ- Κολομβιανούς αρχαίους πολιτισμούς της Κεντρικής Αμερικής, αλλά ούτε ένα από αυτά τα κρυστάλλινα κρανία, στις συλλογές των μουσείων, δεν προέρχεται από μια καταγεγραμμένη ανασκαφή, και δεν έχει και τεχνικές ή στυλιστικές ομοιότητες με καμία γνήσια προ- Κολομβιανή αναπαράσταση κρανίων, τα οποία αποτελούν ένα σημαντικό μοτίβο στην εικονογραφία της περιόδου αυτής. Ποια είναι η αλήθεια που κρύβεται πίσω από αυτά τα κατασκευάσματα; Από που προήλθαν, και γιατί δημιουργήθηκαν;    liako

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...