ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ & ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ

tarahtiko

Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2011

Οι φαντασιώσεις των δύο φύλων διαφέρουν μεταξύ τους..
Μελέτες που έχουν γίνει μέχρι τώρα έχουν απαντήσει σε ερωτήματα όπως το αν διαφέρουν οι ερωτικές φαντασιώσεις γυναικών και ανδρών; ή ποια επίδραση έχουν οι φαντασιώσεις στη σεξουαλική μας ζωή; κλπ.

Σύμφωνα με την ανασκόπηση των Leitenberg & Henning επάνω στις μελέτες που έχουν ερευνήσει τις σεξουαλικές φαντασιώσεις ανδρών και γυναικών, το περιεχόμενο των φαντασιώσεων των δύο φύλων διαφέρει αρκετά. Ενώ οι άνδρες φαντασιώνονται περισσότερο το να κάνουν κάτι σε μια γυναίκα, οι γυναίκες φαντασιώνονται το να τους κάνουν κάτι.


Ακόμη μία διαφορά είναι ότι οι φαντασιώσεις των ανδρών είναι περισσότερο οπτικές ή σαρκικές, ενώ, από την άλλη των γυναικών περιλαμβάνουν συναισθήματα. Επιπλέον, στις φαντασιώσεις των ανδρών συμμετέχουν, συχνότερα από ότι στων γυναικών, περισσότερα από δύο πρόσωπα.

Τέλος, οι γυναίκες, στη φαντασία των οποίων, σύμφωνα με τους Leitenberg & Henning, η υποταγή υποδηλώνει πως ο άνδρας τη θέλει πολύ, είναι πιο πιθανό να φαντασιώνονται τον εαυτό τους σε ρόλο υποταγής, και οι άνδρες, στη φαντασία των οποίων η κυριαρχία ερμηνεύεται ως αδυναμία της γυναίκας να αντισταθεί λόγω της υπερβολικής έλξης, είναι πιο πιθανό να φαντασιώνονται τον εαυτό τους σε ρόλο κυριαρχίας.

Μια άλλη μελέτη, αυτή των Zurbriggen & Yost έδειξε ότι απο την μία οι άνδρες εστιάζουν περισσότερο στο να παρέχουν ευχαρίστηση στη γυναίκα, ενώ από την άλλη οι γυναίκες στο να ικανοποιούνται αυτές. 
http://www.typografikos.com/2011/06/blog-post_13.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...