ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ & ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ

tarahtiko

Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Συγκλονιστικά στοιχεία για την προσωπική ζωή του μακελάρη

Λεπτομερή στοιχεία για τη ζωή, την οικογένεια και τις δράσεις του 32χρονου Anders Behring Breivik είναι καταγεγραμμένα στη διάσημη διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια Wikipedia, τα οποία ρίχνουν «φως» σε σκοτεινά σημεία της ζωής του μακελάρη, που στις 22 Αυγούστου βύθισε στο πένθος και άλλαξε τον ρου της ιστορίας της Νορβηγίας.


Πιο συγκεκριμένα, ο Breivik γεννήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου του 1979 στο Όσλο, ωστόσο τον πρώτο χρόνο της ζωής του βρισκόταν με τους γονείς του - David και Wenche – στο Λονδίνο. Ο 32χρονος ήταν ενός έτους, όταν ο οικονομολόγος πατέρας του και η νοσηλεύτρια μητέρα του αποφάσισαν να πάρουν διαζύγιο. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο Wikipedia, ο πατέρας του Breivik διεκδίκησε στη συνέχεια την κηδεμονία του, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.

Έτσι, ο συλληφθείς έζησε με τη μητέρα του και την ετεροθαλή αδερφή του σε προάστιο του Όσλο, ωστόσο είχε εκείνη την περίοδο ιδιαίτερα καλές σχέσεις με τον πατέρα του, αφού τον επισκεπτόταν συχνά στη Γαλλία, όπου ζούσε μαζί με τη νέα σύζυγό του, την οποία επίσης χώρισε, όταν ο Breivik ήταν 12 χρονών. Και η μητέρα του παντρεύτηκε ξανά, έναν Νορβηγό στρατιωτικό.

Συνελήφθη για γκράφιτι και ο πατέρας του δεν του ξαναμίλησε

Σύμφωνα πάντοτε με τις πληροφορίες που έχει δημοσιεύσει το Wikipedia, ένας πρώην συμμαθητής του μακελάρη ανέφερε πως ήταν ένας ιδιαίτερα έξυπνος μαθητής, που συχνά έπαιρνε υπό την προστασία του όσα παιδιά έπεφταν θύματα λεκτικής βίας από άλλους μαθητές.

Κατά την εφηβεία του, ο Breivik γινόταν όλο και πιο ανυπάκουος και ισχυρογνώμων. Μάλιστα, μαζί με τους φίλους του περνούσε τα απογεύματά του στους δρόμους του Όσλο, όπου και ασχολείτο εντατικά με το γκράφιτι.

Αργότερα ο ίδιος έγραψε πως η αιτία για να σταματήσει να του μιλά ο πατέρας του ήταν πως συνελήφθη να ζωγραφίζει με σπρέι τους τοίχους ενός κτιρίου. Από τότε, οι δυο τους δεν ξαναμίλησαν ποτέ, κάτι που πρόσφατα άλλωστε παραδέχτηκε ο πατέρας του, σε συνέντευξη που παραχώρησε μετά τη διπλή αιματηρή επίθεση στο Όσλο και στο νησί Οτόγια. Μάλιστα, εξήγησε πως θα πρέπει να ζει με ντροπή για τον γιο του για την υπόλοιπη ζωή του.



Έκανε πλαστική σε ηλικία 21 ετών

Αφού το 1997, σε ηλικία μόλις 19 ετών ο Breivik έχασε περίπου 370.000 δολάρια στο Χρηματιστήριο, δύο χρόνια αργότερα έκανε πλαστική στο μέτωπο, τη μύτη και στο πιγούνι του.

Στο Wikipedia αναφέρεται πως ο συλληφθείς ασκούσε έντονη κριτική στους γονείς του, οι οποίοι υποστήριζαν τις πολιτικές του Εργατικού Κόμματος και περισσότερο τη μητέρα του, που ήταν μετριοπαθής φεμινίστρια. Μάλιστα, ο ίδίος είχε γράψει σχετικά με το πώς τον ανέθρεψαν οι γονείς του: «Δεν εγκρίνω τη φιλελεύθερη ανατροφή μου, η οποία είχε πλήρη έλλειψη πειθαρχίας και συνέβαλε στο να γίνω ως έναν βαθμό θηλυπρεπής».

Απαλλάχθηκε από τον στρατό

Ο Anders Behring Breivik πήρε απαλλαγή από τον στρατό. Μάλιστα, στο μανιφέστο που δημοσιεύτηκε λίγες ώρες μετά το μακελειό στη Νορβηγία, αναφέρει πως απέφυγε τρεις φορές να στρατολογηθεί, με τη δικαιολογία πως έπρεπε να φροντίζει έναν άρρωστο συγγενή του, ενώ εξηγεί πως δεν θα έθετε σε κίνδυνο τη ζωή του για κανένα πολιτικό κόμμα της Νορβηγίας. Ωστόσο, ο τομέας Άμυνας της Νορβηγίας αναφέρει πως θεωρήθηκε ότι ο Breivik δεν ήταν σε θέση να υπηρετήσει.

Εξάλλου, για λίγο καιρό μετά το 2000 ο δράστης της διπλής επίθεσης ήταν υπάλληλος σε μία ανώνυμη εταιρεία, στο τμήμα πελατών, όπου και εργαζόταν με ανθρώπους από πολλές χώρες και ήταν ευγενικός με όλους, όπως καταγράφει το Wikipedia.


real.gr
http://topeiraxtiri.blogspot.com/2011/08/blog-post_7673.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...