Μπορεί να σας προκαλεί έκπληξη, αλλά είναι γεγονός πως ο τρόπος που μαγειρεύουμε ή αποθηκεύουμε ένα φαγητό, μπορεί να προκαλέσει την ανάπτυξη μικροβίων. Καταρχάς ιδιαίτερης προσοχής χρήζουν τα επεξεργασμένα λαχανικά (όπως ο τοματοπελτές), καθώς μπορεί να εκκρίνουν τοξίνες και μυκοτοξίνες σε περίπτωση που δεν παραχθούν έτσι όπως θα έπρεπε. Επιπλέον, όλα τα φρέσκα τρόφιμα και κυρίως τα λαχανικά όταν αποφλοιώνονται ή κόβονται γίνονται πιο ευπαθή στα περιβαλλοντικά ερεθίσματα.
Σε αυτό το σημείο δεν πρέπει να ξεχνάμε πως δεν μπορούμε να αφήνουμε μαγειρεμένα λαχανικά εκτεθειμένα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για περισσότερο από μία ώρα, καθώς μπορούν να γίνουν το καταλληλότερο περιβάλλον για την ανάπτυξη μικροοργανισμών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου