ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ & ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ

tarahtiko

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι των μαγειρεμένων λαχανικών;


Μπορεί να σας προκαλεί έκπληξη, αλλά είναι γεγονός πως ο τρόπος που μαγειρεύουμε ή αποθηκεύουμε ένα φαγητό, μπορεί να προκαλέσει την ανάπτυξη μικροβίων. Καταρχάς ιδιαίτερης προσοχής χρήζουν τα επεξεργασμένα λαχανικά (όπως ο τοματοπελτές), καθώς μπορεί να εκκρίνουν τοξίνες και μυκοτοξίνες σε περίπτωση που δεν παραχθούν έτσι όπως θα έπρεπε. Επιπλέον, όλα τα φρέσκα τρόφιμα και κυρίως τα λαχανικά όταν αποφλοιώνονται ή κόβονται γίνονται πιο ευπαθή στα περιβαλλοντικά ερεθίσματα.
Σε αυτό το σημείο δεν πρέπει να ξεχνάμε πως δεν μπορούμε να αφήνουμε μαγειρεμένα λαχανικά εκτεθειμένα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για περισσότερο από μία ώρα, καθώς μπορούν να γίνουν το καταλληλότερο περιβάλλον για την ανάπτυξη μικροοργανισμών. 
 
http://www.typografikos.com/2011/08/blog-post_4616.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...