ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ & ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ

tarahtiko

Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011

Έρευνες για τη ζωή μετά το θάνατο!


Εικοσι πέντε ιατρικά κέντρα παίρνουν μέρος στην έρευνα επιστημόνων για το τι συμβαίνει στην ανθρώπινη συνείδηση όταν κάποιος πεθαίνει που είναι σε διεξαγωγή εδώ και 3 χρόνια,  με επικεφαλή τον Russell Metcalfe-Smith.

Ο Russell Metcalfe-Smith είναι 34 χρονών και είναι υπέυθυνος του τομέα επαναφοράς των αισθήσεων των ασθενών.

Το πανεπηστημιακό νοσοκομείο του Λονδίνου Croydon, είναι ένα από τα ιατρικά κέντρα που παίρνουν μέρος σε αυτές τις μελέτες. Στο νοσοκομείο, αυτό λοιπόν, υπάρχουν ράφια με εικόνες πάνω από τα κρεβάτια των ασθενών, οι οποίες είναι ορατές μόνο από το ταβάνι. Σύμφωνα με τους ειδικούς, όποιος βίωνε μία επιθανάτια εμπειρία, έπρεπε να μπορεί να περιγράψει κάποια εικόνα.

Ο Russell Metcalfe-Smith αναφέρει: «οι άνθρωποι νιώθουν συχνά ότι αιωρούνται πάνω από τους εαυτούς τους και βλέπουν τι συμβαίνει. Ένας αριθμός ανθρώπων υποστηρίζει ότι έχει βιώσει κάτι τέτοιο, κανείς όμως δεν μπόρεσε να περιγράψει κάποια από τις εικόνες που βρίσκονται στο ράφι. Κάποιοι μπορούν να θυμηθούν ανθρώπους τριγύρω τους και τι φορούσαν. Ένας ασθενής είπε ότι βρισκόταν στο δωμάτιο αλλά δεν μπορούσε να βγει από το παράθυρο. Μετά ένιωσε να ξαναγυρίζει στο σώμα του».

Ο Δρ. Sam Parnia είναι ένας ακόμη γιατρός που ασχολείται με το θέμα, από τις ΗΠΑ, και ελπίζοντας να δημοσιεύσει τα αποτελέσματα της έρευνας του τον επόμενο χρόνο, αναλύει τις πληροφορίες και τα δεδομένα από 1000 ασθενείς. Ο
 Δρ. Sam Parnia επισημαίνει: «η επαναφορά των αισθήσεων είναι καινούρια επιστήμη, καθώς υπάρχει περίπου 50 χρόνια. Πιο πριν οι άνθρωποι απλά πέθαιναν. Αυτό που μάθαμε είναι ότι ο θάνατος είναι αντιστρέψιμος στα πρώιμα στάδιά του. Περίπου 10% με 20% όσων επέστρεψαν από το θάνατο έχουν αναμνήσεις από τη μεταθανάτια εμπειρία τους».

"Το σημαντικό στοιχείο που προκύπτει από τις έρευνες, είναι ότι αυτό που αποκαλούμε ανθρώπινο μυαλό και συνείδηση, φαίνεται να συνεχίζει να υπάρχει και να λειτουργεί στα πρώιμα στάδια του θανάτoυ", λέει ο  Δρ. Sam Parnia.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...