ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ & ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ

tarahtiko

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Τι τρώμε; Μέρος πρώτο -- Ομάδα άλφα




Αν αναρωτιέστε συνεχώς τι πρέπει να τρώτε, τι δίαιτα πρέπει να ακολουθήσετε, τι είναι καλύτερο για εσάς, ιδού μια ιδέα: μπορείτε να τρέφεστε ανάλογα με τον τύπο του αίματός σας! Καλή όρεξη!
Ομάδα Αίματος Άλφα -- Λίστα αγορών


Στην ομάδα Α ταιριάζουν τα λαχανικά, το τοφού, το ψάρι, τα θαλασσινά, τα φρούτα και τα δημητριακά.

Τροφές που σας ωφελούν

Φρούτα: Σύκα, κεράσια, βερίκοκα, ανανάς, φρέσκα δαμάσκηνα, γκρέιπφρουτ, λεμόνια.

Χυμοί: Βερίκοκο, καρότο, σέλινο, κεράσι, γκρέιπφρουτ, ανανάς, δαμάσκηνο, νερό με λεμόνι.

Χορταρικά: Αγκινάρες, παντζαρόφυλλα, μπρόκολα, καρότα, ακτινίδια, ραδίκια, σκόρδα, πράσα, μαρούλια, μπάμιες, κρεμμύδια, μαϊντανός, κολοκύθα, σπανάκι, σέσκουλα,
μπρόκολο, Μαρούλι (Romaine)

Δημητριακά: Αμάραντος, φαγόπυρο.

Όσπρια: Κόκκινα μικρά, μαύρα, μαυρομάτικα φασόλια, φακές,
φασολάκια.

Ξηροί καρποί: Φιστίκια (και φιστικοβούτυρο), κολοκυθόσποροι,
αποξηραμένα φρούτα δαμάσκηνα.

Έλαια
: Λινέλαιο, ελαιόλαδο, Flaxseed.

Γαλακτοκομικά: γάλα και τυρί σόγιας.

Κρεατικά – Ψάρια:
Carp.

Ουδέτερες τροφές

Φρούτα: Μήλα, χουρμάδες, σταφύλια, ακτινίδια, πεπόνι, καρπούζι, ροδάκινα, νεκταρίνια, αχλάδια, λωτοί, ρόδια, φραγκόσυκα, φράουλες,
αχλάδι, κυδώνι, βατόμουρο,.

Χυμοί: Μήλο, λάχανο, αγγούρι, σταφύλι, μαϊντανός, σπανάκι, ραδίκι, παντζαρόφυλλο, σέσκουλο.

Χορταρικά: Ρόκα, σπαράγγια, αβοκάντο, παντζάρια, κουνουπίδι, σέλινο, καλαμπόκι, αγγούρια, αντίδια, σινάπι, κρεμμυδάκια, ραπανάκια, λαχανάκια Βρυξελών, κολοκύθια, κάρδαμο,
Μπαμπού.

Δημητριακά: Κριθάρι, κεχρί, βρόμη (κουάκερ), ακατέργαστο ρύζι,
σικάλη

Όσπρια: Κουκιά, άσπρα φασόλια, μπιζέλια.

Ξηροί καρποί: Αμύγδαλα, κάστανα, φουντούκια, σουσάμι, ταχίνι, ηλιόσποροι, καρύδια.
Όλα τα αποξηραμένα φρούτα (σταφίδες, κλπ.)

Έλαια: Μουρουνέλαιο,
ηλίανθου.

Γαλακτοκομικά:
Τυριά (2 oz, 2-4 φορές / εβδομάδα) -- Φέτα, τυρί κατσίκας, μοτσαρέλα (Χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά), Ricotta (Χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά) -- γάλα κατσίκας, κεφίρ, γιαούρτι (4-6 ουγκιά 1-3 φορές / εβδομάδα)


Κρεατικά – Ψάρια (1-4 φορές την εβδομάδα) &
Πουλερικά / Πουλιά (1, 1 - 3 φορές την εβδομάδα): Κοτόπουλο, γαλοπούλα, μπακαλιάρος, σαρδέλα, σολομός, μπαρμπούνι, πέστροφα, σαλιγκάρια, σφυρίδα, σκουμπρί, Πεσκανδρίτσα.

Μπαχαρικά: βύνη, μελάσα, σκόρδο, τζίντζερ, miso, σάλτσα σόγιας και Tamari.

Herbal: Τσάι, Αλόη, Χαμομήλι, Echinacea, Τριγωνέλλα, Τζίντζερ, Ginseng, πράσινο τσάι, Rose Hips, βαλσαμόχορτο, και βαλεριάνα.

Διάφορα: Καφές (Decaf) Ποτά, κόκκινο κρασί.

 http://www.typografikos.com/2011/12/blog-post_4135.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...