ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ & ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ

tarahtiko

Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012

5 απλοί τρόποι να καταπολεμήσετε τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια


mavroi kikloi 200x200 5 απλοί τρόποι να καταπολεμήσετε τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια Oι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια βασανίζουν τις περισσότερες από εμάς σε κάποια φάση, και για κάποιες άλλες είναι ένα μόνιμο πρόβλημα.

Ευτυχώς όμως υπάρχουν κάποιοι τρόποι για να απαλλαγούμε (τουλάχιστον προσωρινά) από αυτούς. Για να ανακαλύψετε πώς μπορείτε να ξεφορτωθείτε τη μαυρίλα από πάνω σας, διαβάστε παρακάτω.
Σακουλάκια από μαύρο τσάι — Το τσάι κάθε είδους μειώνει τις φλεγμονές και βοηθά στην αποσυμφόρηση της περιοχής της ρινικής κοιλότητας (που μπορεί να είναι μια αιτία για τους μαύρους κύκλους). Το τσάι που περιέχει πολύ καφείνη, όπως το μαύρο, είναι αγγειοσυσταλτικό, και συρρικνώνει τις φλέβες που φαίνονται κάτω από το δέρμα των ματιών.
Απαλό μασάζ — Εκτός από τα αγγούρια που ξεπρήζουν τα μάτια, ένα άλλο απλό τρικ που κάνει θαύματα είναι το απαλό μασάζ στην περιοχή. Με απαλές κυκλικές κινήσεις κάντε μασάζ αρχίζοντας κάτω από το μάτι, περάστε κάτω από τη μύτη, φτάνοντας κάτω από το άλλο μάτι. Επιστρέψτε με τον ίδιο τρόπο.
Ενυδάτωση — Οι μαύροι κύκλοι είναι πιο έντονοι όταν το δέρμα είναι αφυδατωμένο. Χρησιμοποιήστε λάδι ή μια πολύ καλή ενυδατική κρέμα και αντί να την τρίψετε πάνω στο δέρμα, αφήστε την να «κάτσει» για δέκα λεπτά.
Άρνικα — Αυτό το βότανο μειώνει τη φλεγμονή, βοηθάει την κυκλοφορία και καταπολεμάει την κατακράτηση υγρών, που κάνει τα μάτια να πρήζονται.
Ωμή πατάτα — Αν οι μαύροι κύκλοι σας δεν οφείλονται στις ορατές φλέβες και το λεπτό δέρμα, χρησιμοποιήστε ωμή πατάτα. Η πατάτα περιέχει ένα ένζυμο που όταν εκτίθεται στον αέρα οξειδώνεται σε ένα παράγωγο βενζοκινόνης, έναν πιο ήπιο «συγγενή» της υδροκινόνης, η οποία χρησιμοποιείται στα προϊόντα λεύκανσης του δέρματος.
 http://ierosagon.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...