ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ & ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ

tarahtiko

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Μια χημικός αναλύει την "χημεία του έρωτα"!



  Πόσες φορές έχετε χρησιμοποιήσει ή έχετε ακούσει τις φράσεις "Ταιριάζει η χημεία μας" ή "Δεν ταιριάζουν οι χημείες μας"; Υποθέτω συχνά. Ξέρετε όμως από πού προέρχονται;

  Σύμφωνα με τον επιστημονικό κλάδο της χημείας, ο έρωτας και η αρμονική ερωτική συνύπαρξη ή ακόμη και η τέλεια ερωτική σχέση μεταξύ δύο ανθρώπων, όντως είναι θέμα που άπτεται της χημείας που υπάρχει και αλληλεπιδρά από τον έναν στον άλλον!

  Οι Pyles και η Όλγα Τάντου μίλησαν με την κ. Μαρία Γιαλλούση η οποία είναι χημικός και συγγραφέας του βιβλίου "Η Χημεία του Έρωτα" και της ζήτησαν την ... επιστημονική διάσταση του έρωτα!

H γυναίκα ψάχνει το "οφελος" , ο άντρας τον...οργασμό!
 "Για τη γυναίκα, οι επιστήμονες αποφαίνονται ότι το βασικό κριτήριό της για να επιλέξει ή να απορρίψει έναν ερωτικό σύντροφο, είναι το όφελος που έχει να αποκομίσει. Και όταν λέμε όφελος, διευκρινίζουμε ότι είναι εκτός του οικονομικού, και το ηδονικό όφελος. Οπότε μου ταιριάζει ή δεν μου ταιριάζει η χημεία σου, πρέπει να αφορά αυτό: αν απεκόμισα ή όχι ηδονικό όφελος.

  Στην περίπτωση του άντρα τα πράγματα είναι πιο απλά, πιο συγκεκριμένα. Δεν αποσκοπεί σε όφελος. Εκείνο που τον ενδιαφέρει περισσότερο είναι να γοητευθεί από αυτά που βλέπει και από αυτά που φαντάζεται ότι ισχύουν όσον αφορά στα θέλγητρα της γυναίκας. Θα ήθελα να επιμείνω λίγο ακόμα στο ηδονικό όφελος που αποκομίζει για να φτάσει στο σημείο να πει "Μου ταιριάζει η χημεία του", ότι τελικά αυτό συσχετίζεται με ένα κριτήριο το οποίο δεν είναι συνειδητό. Είναι κατά πόσο θα φτάσει στον οργασμό.
  Και οι επιστήμονες υποστηρίζουν, ειδικά η Έλεν Φίσσερ, η οποία είναι μία ανθρωπολόγος που έχει αφιερώσει τη ζωή της σε τέτοια πράγματα, ότι μόνο εφόσον βιώσει κάτι τέτοιο θα διαισθανθεί ότι ο σύντροφος αυτός της ταιριάζει να γίνει άντρας της και πατέρας των παιδιών της".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...