ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ & ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ

tarahtiko

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Πρώτη ελληνική ομάδα ο ΠΑΟΚ!


Η εκπληκτική φετινή πορεία του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη, αποτυπώνεται και στην γνωστή λίστα της παγκόσμιας υπηρεσίας στατιστικής και ιστορίας του Ποδοσφαίρου (της γνωστής IFFHS) που αφορά το TOP 400 των ποδοσφαιρικών συλλόγων σε όλο τον πλανήτη. Για το χρονικό διάστημα λοιπόν από...

την 1η Μαρτίου 2010 έως και τις 28 Φεβρουαρίου 2011, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην υψηλότερη θέση από όλες τις ελληνικές ομάδες. Κάτι που είχε να συμβεί πολλά χρόνια, αν συνυπολογίσει κανείς... την παρουσία Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΑΕΚ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της τελευταίας δεκαετίας.

Μετά και τα παιχνίδια με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, έστω και αν αποκλείστηκε τελικά από την φάση των "16" του Γιουρόπα Λιγκ, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στη θέση νούμερο 72, ακολουθεί ο Άρης στη θέση νούμερο 77, πιο πίσω είναι ο Ολυμπιακός, στη θέση νούμερο 108, ο Παναθηναϊκός στη θέση νούμερο 129, ενώ πέμπτη στη σειρά των ελληνικών ομάδων είναι η ΑΕΚ στην θέση νούμερο 137. Και να σκεφτεί κανείς ότι τον Ιανουάριο ο ΠΑΟΚ ήταν στη θέση 69 κι έπεσε στη θέση 72. Όλα αυτά τα στοιχεία, αποτυπώνονται με διαφορετικό τρόπο και στην ειδική βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ, γεγονός που θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στις κληρώσεις της επόμενης σεζόν.
Με λίγα λόγια, ο ΠΑΟΚ θα είναι στο γκρουπ των ισχυρών σε οποιαδήποτε προκριματική φάση του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ επίσης ισχυρός θα είναι αν συμμετάσχει στην τρίτη προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, όπως συνέβη το καλοκαίρι του 2010. Η μοναδική εκκρεμότητα που δεν μπορεί να καθορισθεί τώρα, είναι σε ποιο γκρουπ θα βρίσκεται αν καταφέρει να συμμετάσχει στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ που οδηγούν στους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...