Την πρώτη έρευνα στο είδος της διεξήγαγε η UK Μusic (οργανισμός που εκπροσωπεί τα συμφέροντα της μουσικής βιομηχανίας της Αγγλία είτε αυτόνομων μεμονωμένων καλλιτεχνών είτε ανεξάρτητων δισκογραφικών), φέρνοντας στη δημοσιότητα τα οικονομικά μεγέθη που αποδεικνύουν την τεράστια συνεισφορά των μουσικών φεστιβάλ και των μεγάλων συναυλιών στην οικονομία της χώρας.
Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά αφού τα μεγάλα μουσικά δρώμενα ελκύουν 7.7 εκατομμύρια τουρίστες, οι οποίοι ξοδεύουν συνολικά το ποσό των 1.4 δις λιρών, εκ των οποίων 864 εκατομμύρια τονώνουν την εγχώρια οικονομία, ενώ παράλληλα 19.700 μόνιμες θέσεις εργασίας καλύπτονται στα φεστιβάλ και στις συναυλίες.
Είναι σημαντικό επίσης να σημειωθεί πως ως μουσικός τουρίστας ορίζεται αυτός που επισκέπτεται τη χώρα με πρωταρχικό σκοπό να παρευρεθεί στα φεστιβάλ, το ποσοστό των οποίων ανέρχεται το 48% του συνολικού παρευρισκόμενου πλήθους.
Ο Michael Eavis, ιδρυτής του Glastonbury Festival το 1970, δήλωσε περήφανος για την συνεισφορά του φεστιβάλ με 100 εκατ. λίρες στην οικονομία, το 50% των οποίων τονώνουν την επαρχία του Somerset που είναι το μέρος διεξαγωγής του festival.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στα σχέδια για την οικονομική ανάπτυξη της Αγγλίας η κυβέρνηση επικεντρώνεται σε δύο βασικούς τομείς: τις δημιουργικές βιομηχανίες και τον τουρισμό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου