ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ & ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ

tarahtiko

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Θερμή υποδοχή για τους Πρωταθλητές Ευρώπης


Θερμή υποδοχή επεφύλασσαν τουλάχιστον δύο χιλιάδες φίλαθλοι του Παναθηναϊκού στους πρωταθλητές Ευρώπης, κατά την επιστροφή τους στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Η αποστολή της ομάδας του Παναθηναϊκού έφρασε στο αεροδρόμιο λίγο μετά τις τέσσερις τα ξημερώματα της Δευτέρας από τη Βαρκελώνη και το γλέντι των «πράσινων» φίλων ξεκίνησε. Πανό, συνθήματα, καπνογόνα συνέθεσαν το σκηνικό της υποδοχής των πρωταθλητών Ευρώπης για έκτη φορά στην ιστορία τους.
Η αποστολή του Παναθηναϊκού επιβιβάστηκε σε πούλμαν και χρειάστηκαν περίπου 40 λεπτά για να μπορέσει ο οδηγός να ξεκινήσει. Οι οπαδοί είχαν περικυκλώσει το πούλμαν και μαζί με παίκτες και τεχνική ηγεσία γιόρτασαν τη μεγάλη επιτυχία της Βαρκελώνης.

Ο Παναθηναϊκός στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης για έκτη φορά στην ιστορία του και τρίτη τα τελευταία πέντε χρόνια, στο Παλάου Σαν Τζόρντι της Βαρκελώνης. Στη δέκατη παρουσία του σε Final Four της Ευρωλίγκας, επικράτησε 70-78 της Μακάμπι Τελ Αβίβ, στον τελικό. Ο «Βασιλιάς» του ελληνικού μπάσκετ επέστρεψε στο «θρόνο» του κι έτσι έφτασε τους έξι τίτλους (1996, 2000, 2002, 2007, 2009, 2011). Σε οχτώ αύξησε τα τρόπαια που έχει κατακτήσει ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.
«Αυτή την ομάδα θέλαμε να φτιάξουμε, αυτή φτιάξαμε... για να γλεντάει ο κόσμος του Παναθηναϊκού», δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Π. Γιαννακόπουλος, ενώ ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς τόνισε: «οι παίκτες μου είναι βασιλιάδες. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που κατακτήσαμε το τρόπαιο. Θέλω να ευχαριστήσω και τους οπαδούς που βρίσκονται εδώ, κοντά μας και μας έδωσαν ώθηση».
«Είναι μία πολύ ευχάριστη είδηση από τον χώρο του αθλητισμού, ο οποίος όλο και περισσότερο παράγει αιτίες σοβαρού προβληματισμού και ανησυχίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.
Θερμά συγχαρητήρια για τον θρίαμβο του Παναθηναϊκού απέστειλαν με ανακοίνωσή τους, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, ο υπεύθυνος Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ι. Ιωαννίδης, ο πρόεδρος του Λ.Α.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης, η Δημοκρατική Αριστερά και ο δήμαρχος Αθηναίων.
Πηγή:Α.Π.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...