ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ & ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ

tarahtiko

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ



  • ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ή ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ
  • ΣΟΒΑΡH ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ Ή ΣΠΑΣΜΩΔΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
  • ΑΝΑΠΤΥΞΗ Ή ΤΕΛΜΑ






Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι της ΔΕΗ με αίσθημα ευθύνης αναλάβαμε την υποχρέωση να ενημερώσουμε, υπεύθυνα και σοβαρά, την ελληνική κοινωνία  για το ξεπούλημα της μεγαλύτερης επιχείρησης της χώρας και τις επιπτώσεις σε βάρος των καταναλωτών από την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.
Οι λόγοι που διαφωνούμε είναι: * κοινωνικοί
                                              * εθνικοί
                                              * οικονομικοί – αναπτυξιακοί .


Η τιμή της κιλοβατώρας είναι ίδια στη ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ ή την Μεγαλόπολη κ.α. (που παράγεται) και ίδια στη Κάρπαθο, τη Χίο, τη Σύμη, τη Γαύδο κ.α.. Ποιος ιδιώτης που το κίνητρό του είναι το κέρδος θα έμπαινε σε μια κοινωνική λογική ;
Η Δημόσια Επιχείρηση  Ηλεκτρισμού θα συντρέξει σε απομακρυσμένα χωριά με 10 ή 1 κάτοικο. Κοινωνική προσφορά με κατεύθυνση τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.
Όπου στην Ευρώπη ξεκίνησαν ιδιωτικοποιήσεις είχαμε αυξήσεις τιμολογίων :
                                                            Νορβηγία 89%
                                                            Τσεχία 84%
                                                            Σουηδία 71%
                                                            Ουγγαρία 64%
                                                            Δανία 64%
                                                            Ολλανδία 49%
                                                                  κ.α.
«Αν κάποιος μας αποδείξει ότι διαλύοντας ή ιδιωτικοποιώντας της ΔΕΗ θα έχουμε φθηνότερη KWh εμείς θα συμφωνήσουμε να ιδιωτικοποιηθεί  Σήμερα»


 Μεγάλο μέρος της παραγωγής ρεύματος γίνεται με καύσιμο «λιγνίτη» (ορυκτός εθνικός πλούτος). Ηλεκτροπαραγωγή από τα νερά (λίμνες, ποτάμια). Όποιος ιδιώτης θέλει να συμμετάσχει στον τομέα ενέργειας δεν μπορεί να αρπάξει την περιουσία του Έλληνα πολίτη. Να βάλει εκατομμύρια ευρώ να δημιουργήσει ανάπτυξη και θέσεις εργασίας και να μπεί στη παραγωγή ρεύματος. Δεν θα αγοράσει όμως εξευτελιστικά τη περιουσία μας.
Η τιμή της μετοχής της ΔΕΗ είναι στη χειρότερη στιγμή της. Η αγορά του 17% (από το 51% που κατέχει σήμερα το κράτος) θα αντιστοιχούσε ίσως σε 400-440 εκατομ. ευρώ. Δηλαδή 1-1,5 χρόνο τα κέρδη της Επιχείρησης. Αν δεν είναι αυτό ξεπούλημα τότε τι είναι ;


Η ΔΕΗ εδώ και 60 χρόνια έκανε το χρέος της για εξηλεκτρισμό της χώρας. Όταν και αν βγούμε από την κρίση θα είναι ίσως από τους μοναδικούς δημόσιους φορείς που θα μπορούσε να δημιουργήσει ανάπτυξη. Αν η ΔΕΗ ισοπεδωθεί, θα εξανεμισθούν και ελπίδες ανάτασης.
Σήμερα ειδικά με την οικονομική κρίση που περνάμε που οδηγεί τον Έλληνα επιχειρηματία σε απόγνωση και τα ελληνικά νοικοκυριά σε ανέχεια, είναι η ώρα να επιλεγεί η σωστή πολιτική στήριξης των παραγωγικών αλλά και των ευπαθών κοινωνικών στρωμάτων ώστε να υπάρξει στο αύριο η δυνατότητα ανάκαμψης και ανάπτυξης. Η ΔΕΗ έφερε και φέρει το βάρος αυτής της κοινωνικής πολιτικής βοηθώντας την ελληνική κοινωνία να προχωρήσει.
Κάποιοι σήμερα και στο θέμα της ΔΕΗ παίζουν με τη νοημοσύνη μας, δοκιμάζουν τις αντοχές μας. Την απάντηση δεν θα την επωμισθούν μόνο οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ θα τη δώσουν όλοι οι κοινωνικοί φορείς. Θα αποδείξουμε όλοι μαζί ότι ο βηματισμός της κυβέρνησης δεν είναι σωστός. Η κυβέρνηση στο ξεπούλημα της ΔΕΗ είναι μόνη της και οι επιλογές της δεν έχουν την συναίνεση της ελληνικής κοινωνίας.
«ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ, ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ
ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟ 51% ΤΗΣ ΔΕΗ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...