ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ & ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ

tarahtiko

Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Όχι στα χαμηλοκάβαλα παντελόνια;


Διαστάσεις επιδημίας έχει πάρει ανάμεσα στη νεολαία των ΗΠΑ (και όχι μόνο) η μόδα των saggy παντελονιών. Πρόκειται για τα πολύ χαμηλοκάβαλα παντελόνια που αφήνουν σε δημόσια θέα το εσώρουχο ή τα οπίσθια του… κατόχου τους. Όμως η Αρχή για τις Μεταφορές του Fort Worth του Τέξας αποφάσισε να αναλάβει δράση. Τοποθέτησε λοιπόν στα λεωφορεία της πόλης επιγραφές «Ανέβασέ τα ή βρες άλλο μέσο μεταφοράς»…

Η νέα πολιτική στα λεωφορεία του Fort Worth απαγορεύει στους επιβάτες να μπαίνουν στο λεωφορείο φορώντας παντελόνια saggy. Η υπεύθυνη επικοινωνίας του φορέα δήλωσε με έμφαση: «Οι επιβάτες δε θέλουν να βλέπουν ένα άτομο να έχει ντυθεί έτσι σε ένα δημόσιο λεωφορείο. Οι πελάτες μας πιστεύουν ότι είναι ασεβές». Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι «Διαφορετικοί άνθρωποι επιβιβάζονται στο λεωφορείο. Πολλοί από αυτούς μας λένε ότι δεν είναι καλή ιδέα να φοράς το παντελόνι σου κάτω από τα οπίσθιά σου».

Τα παντελόνια saggy κυκλοφορούν για περισσότερο από δέκα χρόνια. Θεωρείται ότι πρωτοεμφανίστηκαν στις φυλακές επειδή εκεί οι κρατούμενοι δεν επιτρεπόταν να φορούν ζώνες για λόγους ασφαλείας. Όμως το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει μόδα κυρίως μέσω των τραγουδιστών της hip hop και της rap.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι την πρώτη ημέρα που εφαρμόστηκε το μέτρο περίπου 50 άνθρωποι αναγκάστηκαν να κατέβουν από τα λεωφορεία διότι φορούσαν τέτοια παντελόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...