ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ & ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ

tarahtiko

Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Πώς να μειώσετε την έκθεσή σας στην ακτινοβολία του κινητού


Η πρόσφατη ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που χαρακτηρίζει τα κινητά τηλέφωνα ως «πιθανώς καρκινογόνα», φέρνει ξανά στο προσκήνιο τις ανησυχίες για τις επιπτώσεις τους στον ανθρώπινο οργανισμό. Αν όμως το κινητό είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς σας και δεν μπορείτε να μειώσετε τη χρήση του, δείτε πώς θα περιορίσετε τον κίνδυνο από την έκθεσή σας στην ακτινοβολία που εκπέμπει.

Χρησιμοποιήστε hands-free για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο Είναι ο πιο απλός και αποτελεσματικός τρόπος να χρησιμοποιείτε το κινητό σας και ταυτόχρονα να κρατάτε τις αποστάσεις σας από… την ακτινοβολία. Το ασύρματο Bluetooth επίσης μειώνει κάπως την έκθεσή σας, παρ’ όλα αυτά δεν εμποδίζει 100% την απορρόφηση της ακτινοβολίας.

SMS: Μιλήστε με τα δάχτυλα Προτιμήστε να επικοινωνείτε στέλνοντας μήνυμα αντί να μιλάτε. Με αυτόν τον τρόπο κρατάτε τη συσκευή μακριά από το κεφάλι σας, ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο της ακτινοβολίας. Μήπως ήρθε η ώρα να μάθετε τη γλωσσική διάλεκτο των SMS;

Βάλτε ξυπνητήρι Αποφύγετε τη λειτουργία της αφύπνισης που διαθέτουν τα κινητά τηλέφωνα. Αν το κινητό χρησιμεύει και ως ξυπνητήρι, τότε κατά πάσα πιθανότητα θα το έχετε πολύ κοντά στο κεφάλι σας καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Θυμηθείτε ότι το κινητό εκπέμπει ακτινοβολία ακόμη και όταν δεν το χρησιμοποιείτε.

Μακριά από την τσέπη σας Μην βάζετε το κινητό τηλέφωνο στην τσέπη σας. Κάποιες έρευνες έχουν δείξει ότι οι άντρες που κουβαλούν το κινητό στην τσέπη τους όλη μέρα, βάζουν σε κίνδυνο τη γονιμότητά τους. Προτιμήστε να το βάζετε στην τσάντα σας ή στο πανωφόρι σας.

«Εγκλωβίστε» την ακτινοβολία Στο εμπόριο κυκλοφορούν θήκες για iPhone και BlackBerry που υποτίθεται ότι μειώνουν κατά δύο τρία την ακτινοβολία του κινητού. Ανεξάρτητο τεστ που έκανε το περιοδικό Wired το 2009 επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς των κατασκευαστών. Το κόστος τους κυμαίνεται από 30 έως 50 δολάρια.


 http://www.in2life.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...