ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ & ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ

tarahtiko

Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Τα 10 καλύτερα επαγγέλματα στον κόσμο

Ποια είναι η καλύτερη δουλειά που θα μπορούσατε να είχατε ποτέ; Μια που θα σας επιτρέπει να εκφράζετε την προσωπικότητά σας κάνοντας κάτι που αγαπάτε και να πληρώνεστε καλά για αυτό … αλλιώς είναι απλά ένα χόμπι.

Μερικοί λένε ότι το ιδανικό είναι υποκειμενικό, αλλά νομίζω ότι όλοι θα συμφωνήσετε ότι αυτά τα 10 επαγγέλματα είναι τα ιδανικά. Δυστυχώς στα περισσότερα από αυτά οι αιτήσεις έχουν κλείσει γιατί οι υποψήφιοι έχουν βρεθεί..

1. Επιστάτης σε Παραδεισένιο νησί


Πάρτε για παράδειγμα τον 34χρονο Ben Southall. Βγήκε νικητής σε διαγωνισμό ανάμεσα σε άλλους 35.000 υποψηφίους από όλο τον κόσμο για να κερδίσει μια θέση επιστάτη στο Hamilton Island στο Great Barrier Reef.




Ανάμεσα στα καθήκοντα του το κολύμπι, η εξερεύνηση και το χαλάρωμα στις ξαπλώστρες ενώ ταυτόχρονα γράφει τις εμπειρίες του σε ένα blog για να προωθήσει την περιοχή. Πλέον ζει χωρίς ενοίκιο σε μια βίλα με τρεις κρεβατοκάμαρες, πισίνα, φυσικά πλήρως εξοπλισμένη.



2. Δοκιμαστής πολυτελών κρεβατιών


Μια φοιτήτρια από το πανεπιστήμιο του Birmingham City βρήκε κυριολεκτικά την δουλειά των ονείρων της! Κοιμάται στην δουλειά της και δεν έχει πρόβλημα να το κρύβει.. Για την ακρίβεια πληρώνεται για αυτό!




Το τυχερό κορίτσι επιλέχθηκε για να δοκιμάζει πολυτελή κρεβάτια για ένα μήνα και να βοηθήσει έτσι σε μια «έρευνα του ύπνου» η οποία πραγματοποιήθηκε από ειδικούς στα κρεβάτια πολυτέλεια της εταιρείας Simon Horn Ltd. Αρκεί να αναφέρουμε ότι οι τιμές των κρεβατιών που θα δοκιμάζει η κοπέλα κυμαίνονται μεταξύ 8.000 δολαρίων και 43.500 δολαρίων. Στην συνέχεια φυσικά θα πρέπει να γράφει σε blog τις εμπειρίες της..



3. Δοκιμαστής νεροτσουλήθρας


Ο Tommy Lynch έχει ταξιδέψει πάνω από 27.000 μίλια το χρόνο για τη δουλειά του, τον έλεγχο νεροτσουλήθρων σε θέρετρα διακοπών. Ο 29χρονος Lynch εργάζεται για την εταιρεία μεγαθήριο First Choice, ελέγχοντας το ύψος, την ταχύτητα, την ποσότητα του νερού, την προσγείωση καθώς και όλες τις πτυχές της ασφάλειας μιας νεροτσουλήθρας.




Ο Lynch έχει δοκιμάσει νεροτσουλήθρες στο Lanzarote, στην Μαγιόρκα, στην Αίγυπτο, στην Τουρκία, στο Costa Del Sol, στην Κύπρο, στο Algarve, στην Δομινικανή Δημοκρατία και στο Μεξικό. Στα άμεσα σχέδια της εταιρείας του είναι να τον στείλει για δοκιμές σε νέα θέρετρα στην Ελλάδα, την Τουρκία, την Φλόριντα, την Τζαμάικα και την Ίμπιζα.

Ο ίδιος δήλωσε στην Daily Mail: «Έχω την καλύτερη δουλειά στον κόσμο!» Άδικο έχει;



4. Δοικιμαστής σε οίκο ανοχής


Ενώ οι περισσότεροι από εμάς προσπαθούμε να αρπάξουμε την περίσταση για να τα βγάλουμε πέρα άνθρωποι σαν τον Jaime Rascone κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα: Ελεγκτής Ποιότητας σε έναν οίκο ανοχής. Το θεωρείτε μια απλή διαδικασία; Σκεφτείτε το πάλι..




Κορίτσια που επιθυμούν να εργαστούν ως συνοδοί VIP για την κυρία Fiorella υποβάλλονται σε συνεντεύξεις, ψυχολογικά τεστ και φωτογραφίσεις. Οι έξι υποψήφιες που θα ξεχωρίσουν κοιμούνται με τον Jaime μέσα σε μια μέρα. Αυτός παίρνει σημειώσεις σχετικά με την απόδοσή τους και προβαίνει σε συστάσεις προς την κυρία του σπιτιού. Ακούγεται καλό;



5. Δοκιμαστής κρασιού και blogger


Πως μπορεί κάποιος να γίνει δοκιμαστής κρασιού; Φανταστείτε να ζείτε φυσικά χωρίς ενοίκιο σε ένα όμορφο σπίτι μέσα σε ένα τεράστιο αμπελώνα, πίνοντας κρασί όλη την μέρα και το βράδυ να παίρνετε τα χρήματα που κερδίσατε για να διασκεδάσετε με τους φίλους σας.




Τα καθήκοντα σας: να πίνετε διάφορα κρασιά και να γράφετε στο blog σας και στο Twitter για την ποιότητά τους. Απολαβές: 11.000 δολάρια το μήνα! Η διαδικασία της συνέντευξης είναι απλή: ανεβάζετε ένα βίντεο στο YouTube που εξηγεί γιατί είστε ο ιδανικός άνθρωπος για αυτή την δουλειά και περιμένετε να δείτε τι θα συμβεί.



6. Δοκιμαστής γλυκών


Μπείτε στον κόσμο του Τσάρλι και στο εργοστάσιο σοκολάτας του Willy Wonka. Ο 12χρονος Harry Willsher είναι ο επικεφαλής δοκιμαστής της εταιρίας The Firm Derby η οποία κατασκευάζει γλυκά! Ο τυχερός Harry αφού δοκιμάζει τα πάντα στην συνέχεια πρέπει να περιγράφει τις γεύσεις και τις μυρωδιές τους.




Πήρε τη δουλειά μετά από την νίκη του σε διαγωνισμό στο Matlow Swizzell. Ο Harry εντυπωσίασε τους κριτές περιγράφοντας τη γεύση και τη μυρωδιά ενός από τα αγαπημένα γλυκά του, του Drumstick lolly. Ανάμεσα στα δύσκολα καθήκοντα του 12χρονου είναι να παρακολουθεί επίσης την ανάπτυξή τους στο εργοστάσιο της εταιρείας. Δεν ξέρω αν αυτή είναι η καλύτερη δουλειά, αλλά είναι σίγουρα η πιο γλυκιά!



7. Δοκιμαστής προφυλακτικών


Η Durex προσέλαβε διακόσια άτομα ηλικίας άνω των 18 για τη δοκιμή των προφυλακτικών τους. Η θέση βέβαια δεν είχε χρηματικές απολαβές αλλά οι επιτυχόντες αμείβονταν με 60 δολάρια προϊόντα Durex που θα επέλεγαν. Μάλιστα ένας από τους 200 τυχερούς δοκιμαστές κέρδισε 1000 δολάρια μπόνους ..




Ίσως το μπόνους δεν είναι τόσο μεγάλο, αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο: είναι μια δουλειά όπου οι εργαζόμενοι δεν θα είχαν το μυαλό τους στην ώρα την ώρα που δούλευαν.. Λεπτομέρεια: Οι αιτήσεις έκλεισαν…



8. Δοκιμαστής του World of Warcraft


Παίζετε καθόλου παιχνίδια; Μήπως είστε από εκείνους που λατρεύουν το World of Warcraft; Αν ναι, είστε καλός παίκτης; Μπορείτε να μαζέψετε 200 χρυσά σε μια ώρα και να φτάσετε στο επίπεδο 80 σε λιγότερο από 2 εβδομάδες; Εάν η απάντηση είναι και πάλι ναι, μπορείτε να κάνετε αίτηση για τη δουλειά που περίπου 12 εκατομμύρια παίκτες μπορούμε μόνο να ονειρευτούμε!




Στην πραγματικότητα, υπάρχουν αρκετές θέσεις εργασίας στην εταιρία Blizzard τις οποίες θα τις βρείτε αναρτημένες στην ιστοσελίδα της. Μόνη προϋπόθεση για την δουλειά: θα σας ζητηθεί να παίζετε τουλάχιστον για τέσσερις ώρες την ημέρα, αλλά μην ξεχνάτε, πληρώνεστε για αυτό.



9. Διευθυντής διασκέδασης σε μουσείο (ηλικίας 6)


Ο Sam Pointon, ένα φιλόδοξο αγόρι ηλικίας έξι ετών ήθελε να γίνει διευθυντής στο Εθνικό Μουσείο Σιδηροδρόμων του York, έτσι έγραψε ένα γράμμα στο οποίο αναφέρει τα «διαπιστευτήριά» του και την εμπειρία του. Το προσωπικό εντυπωσιάστηκε τόσο με τον Sam που του έδωσαν μια τιμητική θέση εργασίας ως διευθυντής διασκέδασης.




Έτσι τώρα ο 6χρονος διασφαλίζει ότι το μουσείο είναι το πιο διασκεδαστικό μέρος για τα παιδιά. Εντάξει, ίσως αυτή δεν είναι η καλύτερη δουλειά στον κόσμο για έναν ενήλικα, αλλά για ένα 6χρονο;



10. Ποδηλάτης- φωτογράφος για το Google Maps


Η Google έχει προσλάβει δύο τυχερούς νεαρούς άνδρες που βολτάρουν γύρω από τη Γαλλία με τα ποδήλατα τους φωτογραφίζοντας ιστορικούς χώρους που δεν είναι προσβάσιμοι με αυτοκίνητο ή με δορυφόρο. Τα παράξενα ποδήλατα είναι εφοδιασμένα με ένα μακρύ κοντάρι του το οποίο στην κορυφή του έχει εννιά κάμερες, ένα GPS, έναν υπολογιστή και μια γεννήτρια.




Οι αναβάτες, φορώντας Google μπλουζάκια και λευκά κράνη, επισκέπτονται γνωστές περιοχές, όπως το Chateau de Versailles ή το Jardin du Luxembourg.
dinfo

via Τα 10 καλύτερα επαγγέλματα στον κόσμο | χοντρό μπιζέλι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...