ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ & ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ

tarahtiko

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Ψυχώσεις και ψυχολογικά προβλήματα προκαλεί η χρήση μαριχουάνας


Πορίσματα παλαιότερων ερευνών επιβεβαίωσε νέα αυστραλιανή έρευνα. Σύμφωνα λοιπόν με τη νέα και τις παλαιές έρευνες, η χρήση της μαριχουάνας αυξάνει τις πιθανότητες να παρουσιάσει κάποιος ψυχολογικά προβλήματα, μέχρι και σχιζοφρένεια, στο μέλλον.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ και το νοσοκομείο Prince of Wales και τα πορίσματα βγήκαν ύστερα από μελέτη πάνω από 20.000 ασθενών. 



Οι χρήστες μαριχουάνας,σε αντίθεση με αυτούς που δεν έχουν κάνει χρήση, σὐμφωνα με την έρευνα, είχαν κατά 41% υψηλότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν ψύχωση και συμπτώματα όπως παραισθήσεις καθώς επίσης φάνηκε ότι αυτές τις ψυχώσεις, τις εκδηλώνουν δυόμιση χρόνια νωρίτερα από όσους δεν έχουν κάνει χρήση μαριχουάνας και εμφανίζουν συμπτώματα ψυχώσεων.

Ο Matthew Large, ο επικεφαλής της έρευνας σχολίασε: «Ο κίνδυνος είναι πολύ μεγάλος ιδιαίτερα για νέα παιδιά των οποίων ο εγκέφαλος αναπτύσσεται ακόμα» και επισήμανε ότι όσο πιο μεγάλη είναι η χρήση τοσο μεγαλώνει και ο κίνδυνος, προσθέτοντας ότι η χρήση μαριχουάνας συνδέεται με την εμφάνιση συμπτωμάτων που σχετίζονται με τη σχιζοφρένεια: οι χρήστες μπορεί να ακούν φωνές ή να βλέπουν ανύπαρκτα πράγματα.
http://www.typografikos.com/2011/07/blog-post_6994.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...