ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ & ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ

tarahtiko

Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2011

Νομίζετε πως τρώτε παγωτά;Αν τρώτε "παγωτά" από τη Nestle και ΕΒΓΑ, σίγουρα δεν τρώτε!


Τώρα θα μου πείτε, ε τότε τι είναι αυτό που τρώμε;
Παγωμένα γλυκίσματα. Η διαφορά έγγυται στα συστατικά. Το παγωτό παρασκευάζεται από γάλα  φρέσκο ή σε σκόνη και όλα τα λιπαρά που εμπεριέχονται σε αυτό προέρχονται από το γάλα, καθώς απαγορεύεται η οποιαδήποτε προσθήκη άλλου είδους λιπαρών, από τον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών.
Αντίθετα, στα παγωμένα γλυκίσματα δεν υπάρχει τέτοιου είδους απαγόρευση, με αποτέλεσμα να μπορεί να προστεθούν οποιαδήποτε φυσικά λιπαρά όπως ηλιέλαιο, καρυδέλαιο(αυτό που δίνει το χαλκί χρώμα στα αντιηλιακά), φοινικέλαιο, αραπέλαιο και λοιπά κατά το συμφέρον της εταιρίας. 


Οι διάφορες εταιρίες λοιπόν, αποφάσισαν να αλλάξουν τα συστατικά από τα προϊόντα τους χωρίς να ενημερώσουν, φυσικά, τους καταναλωτές. Έτσι πληρώνουμε κάτι που είναι υποδεέστερο ποιοτικά στην τιμή του παγωτού.  


Τα παγωμένα γλυκίσματα είναι ποιοτικά υποδεέστερα, κατά κοινή επιστημονική ομολογία, λόγω της αφαίρεσης ζωικού λίπους (αποβουτυρωμένο γάλα σκόνη) και της προσθήκης φυτικών λιπαρών.

Υποθέτω πως δε χρειάζεται να αναφέρω το λόγο που συνεβησαν όλα αυτά, που δεν είναι άλλος από το κέρδος!Αν κοιτάξετε στη σύσταση των προϊόντων μπορείτε να μάθετε αν πρόκειται για παγωτό ή παγωμένο γλύκισμα.
http://www.typografikos.com/2011/07/blog-post_01.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...