ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ & ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ

tarahtiko

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Τάρτα με φρέσκα φρούτα


Ένα ξεχωριστό γλυκό για μια πολύ-πολύ ξεχωριστή επίσκεψη!!!
Υλικά για τη ζύμη:
1 αυγό
50 γρ. ζάχαρη άχνη
100 γρ. βιτάμ
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Υλικά για την κρέμα:
80 γρ. ζάχαρη
300 γρ. φρέσκο γάλα
150 γρ. κρέμα γάλακτος
40 γρ. κορν φλάουρ
1 αυγό ολόκληρο
2 κρόκοι
1 φακελάκι βανίλια
Φρέσκα φρούτα

Φτιάχνουμε τη ζύμη:
Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε το βιτάμ κομμένο κομμάτια και όλα τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης. Τα χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να πάρουμε μια ζύμη ομοιογενή. Την αφήνουμε για μισή ώρα περίπου να ξεκουραστεί. Φτιάχνουμε την κρέμα:
Σε μπολ ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με την ζάχαρη, το ολόκληρο αυγό και τους κρόκους. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και την βανίλια. Μόλις ζεσταθεί λίγο –και πριν βράσει- παίρνουμε 6-7 κουταλιές και τις ρίχνουμε σιγά-σιγά στο μίγμα των αυγών, ανακατεύοντας διαρκώς. Κατόπιν ρίχνουμε αυτό το μίγμα στην κατσαρόλα με το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να βράσει η κρέμα και να πήξει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει, ανακατεύοντας τακτικά για να μην κάνει κρούστα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο.
Λαδώνουμε ελαφρά μια ταρτιέρα 24 cm. Βάζουμε μέσα τη ζύμη, απλώνοντας με το χέρι και φροντίζοντας να καλυφθεί ομοιόμορφα ο πάτος και τα τοιχώματα της ταρτιέρας. Καλύπτουμε την επιφάνεια με αλουμινόχαρτο, ρίχνουμε αρκετά φασόλια στην επιφάνεια και ψήνουμε για 15 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο (και τα φασόλια) και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμα. Αφήνουμε να κρυώσει και στρώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα πάνω στην τάρτα. Στολίζουμε με ό,τι φρέσκο φρούτο μας αρέσει. Εγώ χρησιμοποίησα ροδάκινα, βερύκοκα, νεκταρίνια, κερασάκια και μπόλικες φραουλίτσες!
 
http://anoixti-matia.blogspot.com/2011/05/blog-post_6309.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...