ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ & ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ

tarahtiko

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Ρύθμιση για τα αδήλωτα κυνηγετικά όπλα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Ρύθμιση για τα αδήλωτα κυνηγετικά όπλα
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Ρύθμιση για τα αδήλωτα κυνηγετικά όπλα



ΑΝ ΤΟ ΔΗΛΩΣΕΙΣ, μπορείς να το σώσεις!

Τη δυνατότητα να δηλώσουν τα αδήλωτα κυνηγετικά τους όπλα έχουν οι κάτοχοί τους, εφόσον προσέλθουν αυτοβούλως στις αστυνομικές αρχές και προτού τυχόν ελεγχθούν, καταβάλλοντας το 20πλάσιο του παραβόλου.

Αυτό προβλέπει νομοθετική προ­σθήκη που κατέθεσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρ. Παπουτσής, σε νομοσχέδιο που συζητείται στην αρμόδια επιτροπή, με το οποίο εναρμονίζεται η ελληνική νομοθεσία με σχετική ευρωπαϊκή οδηγία σχετικά με τον έλεγχο της απόκτησης και της κατοχής όπλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται τελικά η χρηματική ποινή να μειωθεί στο 10πλάσιο του παραβόλου, το οποίο σήμερα είναι στα 75 ευρώ.

Πάντως και από αυτή τη ρύθμι­ση η κυβέρνηση προσδοκά να αντλήσει έσοδα, καθώς ο αριθμός των παράνομων κυνηγετικών

Τη δυνατότητα να δηλώσουν τα αδήλωτα κυνηγετικά τους όπλα έχουν οι κάτοχοί τους όπλων είναι απροσδιόριστος, υπολογίζεται πάντως σε αρκετές χιλιάδες.

Επιπλέον, με άλλη τροπολογία μετατρέπεται σε κακούργημα (κάθειρξη έως 20 χρόνια) η παράνομη οπλοφορία πολυβόλων όπλων, βαρέως οπλισμού, πολεμικών τυφεκίων, υποπολυβόλων, χειροβομβίδων και όλμων, από πλημμέλημα που είναι σήμερα.

Πάντως, διατυπώθηκε προβληματισμός από βουλευτές ότι αν ισχύσει η συγκεκριμένη διάταξη θα τιμωρείται αυστηρότερα η οπλοκατοχή από την οπλοχρησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...