ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ & ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ

tarahtiko

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Τουρκική προπαγάνδα περί Αιγαίου ως φυσική προέκταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας


Ακούμε τον «πολύ» κ. Νταβούτογλου να αναφέρεται στο Αιγαίο σαν μια «φυσική προέκταση» της άλλοτε Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και περί «δικαιωμάτων» της Τουρκίας στον χώρο αυτό. Ισχύει όμως κάτι τέτοιο;

Ο πρωήν πρωθυπουργός της Τουρκίας Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ είχε δηλώσει την 9/6/1974 (παραμονές της ήδη προετοιμαζόμενης εισβολής του Αττίλα στην Κύπρο):
«Η βασική διαφωνία μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας ανέκυψε, επειδή τα νησιά που βρίσκονται κοντά στην Τουρκία, ανήκουν στην Ελλάδα και όχι στηνΤουρκία... Τα νησιά αυτά αποτελούν μέρος της Ανατολίας και για αιώνες άνηκαν στο Κράτος που κυριαρχούσε στην Ανατολία».
Στην συνέχεια ο ίδιος ο Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ, την 19/8/1976 σε άλλη συνέντευξη του στην τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ» και απευθυνόμενος σε δημοσιογράφο αναφέρει:
«Να μην ονομάζετε αυτά τα νησιά «Ελληνικά νησιά» αλλά «νησιά του Αιγαίου»...».
Το γεγονός βεβαίως ότι τα νησιά αυτά φέρουν ελληνική ονομασία τουλάχιστον επί 5.000 χρόνια, ότι κατοικούνται ανέκαθεν από ελληνικούς πληθυσμούς σε ποσοστά του 95% τουλάχιστον και έχουν κατοχυρωθεί στην Ελλάδα με διεθνείς συνθήκες που συνυπέγραψε και η Τουρκία προφανώς διέφυγε του θρασυτάτου Ντεμιρέλ. Ο οποίος δείχνει επίσης να αγνοεί ότι ο μυθικός Αιγέας, που έδωσε το ονομά του στο Αιγαίο πέλαγος, ήταν Έλληνας βασιλιάς της προϊστορικής Αθήνας και πατέρας του πασίγνωστου μυθολογικού ήρωα (επίσης Έλληνα) ήρωα Θησέα. Αλλά και ο πρώην υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χασάν Ισίκ δήλωνε τον Απρίλιο του 1984 στην αγγλόφωνη τουρκική εφημερίδα «Daily News»:
«....Είναι φυσικό ότι οι υπευθυνότητες και τα δικαιώματα του έθνους που κυριαρχεί στην Ανατολία θα πρέπει να επεκτείνονται τουλάχιστον μέχρι το μέσον του Αιγαίου....Καμία τουρκική κυβέρνηση δεν μπορεί να αγνοήσει αυτό το γεγονός που είναι θέμα εθνικής μας ασφαλείας». (Δηλαδή, θεωρία ίδια και χειρότερη με την αντίστοιχη ναζιστική περί «ζωτικού χώρου» βάσει της οποίας ο Χίτλερ ενσωμάτωσε την Αυστρία, μοίρασε την Πολωνία και διαμέλισε την Τσεχοσλοβακία δημιουργώντας τις αφορμές για τον πολυαίμακτο Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο).
Και επειδή υπάρχουν αρκετοί ανιστόρητοι «Συνέλληνες» αλλά και Ευρωπαίοι και Αμερικανοί,οι οποίοι ερασιτεχνικά κοιτάζοντας τους γεωγραφικούς χάρτες «ανακαλύπτωντας» ότι τα ελληνικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου βρίσκονται πιο κοντά στις Μικρασιατικές Ακτές απ’ότι στην ηπειρωτική Ελλάδα «απορούν» και «διερωτώνται» μήπως και η Τουρκία έχει κάποια «εδαφικά δικαιώματα» στο Αιγαίο (εφόσον τα μικρασιατικά παράλια είναι τμήμα του σημερινού τουρκικού κράτους...), έχουμε να προβάλουμε και εμείς την δική μας «απορία»:
Είναι γνωστό ότι οι Άραβες και οι Ασιάτες, μέχρι το Πακιστάν ή τις Ινδίες και την Κίνα –αλλά και οι ίδιοι οι Τούρκοι- αποκαλούν τους Έλληνες με το όνομα «Γιουνάν» δηλαδή «Ίωνες». Παράλληλα δεν αφισβητείται από κανέναν ότι οι Ιάπωνες πρέπει να κατοικούν στην Ιαπωνία, οι Κινέζοι στην Κίνα, οι Πέρσες στη Περσία κτλ. Αυτό μάλιστα συμβαίνει εδώ και χιλιάδες χρόνια για όλους αυτούς τους λαούς και τις αντίστοιχες πατρίδες τους.
Η απορία μας λοιπόν είναι η εξής:
Δεν είναι εύλογο και δίκαιο (και) οι Ίωνες να κατοικούν στην πατρίδα τους, δηλαδή την Ιωνία, η οποία ονομάσθηκε έτσι εδώ κια χιλιάδες χρόνια από τον Ίωνα, τον εγγονό του Έλληνα, τον γιο του Δευκαλίωνα (και κάθε «σπιθαμή» από την γη της κοσμείται από ελληνικές αρχαιότητες);
Όμως την Ιωνία, δηλαδή ένα μέρος μόνο από τα παράλια της Μικράς Ασίας στο Αιγαίο- για να μην αναφερθούμε και στην Αιολίδα, στην Μαγνησία, στην Καρία, στην Λυκία αντί για τους Ίωνες– Έλληνες, σήμερα την κατέχει «λάθρα» ένας άλλος λαός που η πατρίδα του είναι το μακρινό ασιατικό Τουρκμενιστάν...
Επομένως, αυτή είναι η ορθή απάντηση στη δήθεν «γεωγραφική αδικία» που επικαλώνται κυβερνώντες Τούρκοι (με την συνηγορία μερικών εγχώριων θλιβερών απολογητών τους,εθελοντών νεοραγιάδων..), προκειμένου να διεκδικούν θρασύτατα την κυριαρχία των ελληνικών νησιών αλλά και την «συγκυριαρχία» και «συνεκμετάλλευση» του μισού Αιγαίου.
Σύμφωνα με την Συνθήκη των Σεβρών της 10/8/1920 ,παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα τόσο η Ανατολική Θράκη μέχρι τα πρόθυρα της Κων/λης όσο και η Σμύρνη με την ενδοχώρα τους.Ασφαλώς δε η παραχώρηση αυτή σήμαινε και αναγνώριση της ιστορικής και πληθυσμιακής ελληνικότητας των εδαφών αυτών.
Δεν είναι λοιπόν οι Τούρκοι, που έχουν δικαιώματα στο Αιγαίο και εμείς άδικα τα αμφισβητούμε και τα στερούμε. Ειναι οι σημερινοί απόγονοι των προσφύγων Ελλήνων-Ιώνων (αλλά και Αιολέων, Μαγνήτων και Ποντίων), οι οποίοι, βεβαίως δεν έπαψαν να έχουν αυτή την μοναδική καταγωγή και προφανώς έχουν προαιώνια δικαιώματα στην πανάρχαια Μικρασιατική πατρίδα τους, εξίσου όπως έχουν τα αντίστοιχα δικαιώματα οι Έλληνες της ηπειρωτικής Ελλάδας (Προφανώς μεγαλύτερα και περισσότερα απ’ όσα προβάλλουν λ.χ. οι Άγγλοι, που κατέχουν με το «δίκαιο» του ισχυρού τα νησιά Φώκλαντ στο άκρο της Νότιας Αμερικής, φθάνοντας στο σημείο να κηρύξουν πόλεμο εναντίον της Αργεντινής για να διατηρήσουν την αδιανόητη -γεωγραφικά και ιστορικά- κατάκτηση τους).
Επομένως η αδικία δεν είναι γεωγραφική, (εις βάρος των Τούρκων) ,αλλά ιστορική, διεθνοπολιτική και πολιτισμική εις βάρος των Ελλήνων,και συνεπώς, όταν η Τουρκία προβάλλει δικαιώματα στο Αιγαίο και τα νησιά μας, εμείς δεν πρέπει να δεχόμαστε καν συζήτηση περί αυτών (και επειδή η καλύτερη άμυνα είναι πάντα η επίθεση), απλώς να υπενθυμίζουμε τόσο στους Τούρκους όσο και στους «φίλους» μας και «συμμάχους» Αμερικανούς, Άγγλους και «Σουηδούς» τα απαράγραπτα κυριαρχικά δικαιώματα μας στην εξίσου πατρίδα μας, την Ιωνία...
Και εφόσον οι Τούρκοι προβάλλουν το «δικαίωμα» να ονειρεύονται ακόμη και την Θεσσαλονίκη (επειδή την κατέχουν με αίμα και φωτιά επί 400 χρόνια...), ας τους θυμίσουμε ότι οι Έλληνες έχουν περισσότερα δικαιώματα στα εδάφη της Μικράς Ασίας, της Ανατολικής Θράκης και του Πόντου,διότι επί 3.000 χρόνια τα κατείχαν «επ’αγαθώ»...
Τα κατείχαν κοσμώντας τα με πόλεις–πολιτισμικά μνημεία για όλη την ανθρωπότητα (Μίλητο, Φώκαια, Πριήνη, Έφεσο, Λίβηδο, Κολοφώνα, Τέω, Ερυθραία, Σμύρνη κ.λ.π.), με περικαλλή αρχιτεκτονήματα ,πανεπιστήμια,θέατρα,ναούς, στάδια, γλυπτά και άλλα ανεξάλειπτα ίχνη που πιστοποιούν τον διαχρονικό κτήτορά τους, από εποχές που οι πρόγονοι των Τούρκων, έβοσκαν καμήλες και δεν είχαν αντικρύσει ακόμη την θάλασσα..
ΥΓ: Όπως εξίσου δικαιούνται και οι σύγχρονοι Αρμένιοι τις –παράνομα κατεχόμενες περιοχές από τους Τούρκους- αρμενικές (από τα πανάρχαια χρόνια) επαρχίες του Βαν,του Ερζερούμ, του Μπιτλίς και του Καρς,αλλά και την περίφημη αρχαία πρωτευουσά τους ,το Ανί, την θρυλική πόλη με τις χίλιες εκκλησίες.

Πηγή: Ιδού οι Τούρκοι
Συγγραφέας: Γρηγόρης Κοσσυβάκης

http://kostasxan.blogspot.com/2010/02/blog-post_8304.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...